Първи сняг на язовир Пясъчник

Здравейте приятели и колеги,

Честит първи сняг 🙂
След големите поражения нанесени на бракониерите предколедно , проверките нито за миг не са спирали.
Все още има идиоти , които се опитват да пускат малки мрежи и се надяваме те да не са на някоя от десетките лодки окупирали язовира от ранни зори в делник и празник. За наша радост колегите ловящи на джиг са унищожили 2 мрежи от по 100 м през деня.
Ловете риба колеги и си доставяйте удоволствие – нали за това посрешнахме снощи първият сняг на брега на язовира. Но, молим ви, пускайте си маломерните бели риби ( и всички останали)  и не прекалявайте с количеството – каквото наблюдение имаме от последните дни.. Да, вече има много съвестни колеги , които прогледнаха ,че тази риба сега ще е страхотно удоволствие за ловене само след 6 месеца и е много по-добре вместо да я превърнат във филета  да я пуснат обратно да порасне.
На язовирът вече идват и много коли  и лодки от цяла България , което само може да ни радва , но искаме да Ви кажем ,че има много наши лодки във водата  ( все пак и ние сме рибари) и през деня и никога не е ясно  дали няма на брега да имате проверка от служители на ИАРА  по сигнал. И тогава, обещаваме ви, ще ви види цяла България как сте прибрали маломерни риби или сте превишили драстично количеството. За това ви призоваваме – спазвайте законите , а ние ви обещаваме ,че върнатата от вас риба не само ще ви чака пак в язовира , но и дала поколение ще допринесе  за това като сте на вода или покрай нея , да прекарате много прекрасни часове риболов.

Но, стига приказки – ето малко снимки от последната акция приключила преди часове.
Мрежи не бяха открити , което само може да ни радва.

8e0e28e0abec638c464727989349691b_610x0 8f5f8db619d9d59262dbdd1d931cc833_610x0 20151229_223747 20151230_020800
Весело посрещане на новата година, много здраве , щастие и професионални и риболовни успехи колеги.

Фронтът за борба за бракониерството на яз. Пясъчник.

4 thoughts on “Първи сняг на язовир Пясъчник

  1. Александар куков

    Поздравления колеги че вършите работата на ИАРА!!! Та питам на тях (иара) за какво им плащат? Бил съм свидетел на това как,“колеги“ с каравани ,палатки и не знам с още какво , през деня се правят на заклети противници на бракониерството , а през ноща пускат чепарета и тям подобни Звънял съм на телефоните на ИАРА в ХИСАР и нищо.Да не говорим че тези с караваните и големите палатки са почти целогодишно там.Никой не може да ме убеди че,те не ловяят риба и по друг не разрешн от закона начин.Тях кой ги проверява и по колко пъти?Аз за себе си имам отговор на всеки зададен тук въпрос но искам да чуя и вашето мнение.Още веднъж поздравления за инициативата.

  2. Васил

    Браво, как няма навсякъде такива пичове като вас! Аз също се мъча срещу бракониерито но нямам такива лодки да обикалям! Това е най благородното дело да пази човек природата!

  3. valio danailov Автор

    Здравейте колега,
    До всеки рибар проверяващ няма как да се сложи… През летните месеци са извършени множество проверки на лагерите на яз. Пясъчник и са написани десетки актове при съвместни акции на групата с ИАРА Пловдив. За съжаление опира и до самосъзнание защото няма как да сме 24/7 на язовира. ИАРА Пловдив работят може би най-добре с малкото наличен ресурс , с който разполагат и ние добре работим заедно. Разчитаме на съвестта на добрите рибари и те да оказват контрол над месарите , които още не са осъзнали ,че на този язовир ще има все повече риба и ще има за всички в нормални количества. През новата година ще се засилят проверките над риболовците от ново сформирано сдружение което ще се надяваме да се превърне в национално.
    Весели празници.

Коментарите са забранени.