Поредната 1200 метра мрежа от яз. Батак

Здравейте колеги риболовци,

Как е ? Върви ли риболова? Риба има ли?
Ако 2 от 3 -те отговора не са положителни може да продължите да четете на долу и да разберете защо са именно такива….
В ноща на 9 срещу 10 септември след сигнал от риболовци на яз.Батак беше организирана съвместна акция от Фронта за борба с бракониерите на яз. Пясъчник и Иара Пловдив! В местността „Бункера „бяха намерени и конфискувани мрежи с обща дължина над 1200 м. в комплект с лодка и аксесоари за пускането им!Края им завършваше с корда, която беше вързана за въдица на брега! Оказа се,че на брега спокойно си спи в Бял Форд Фиеста наглия бракониер, който естествено нищо не знаеше за пуснатата мрежа!Това се случва на бряг,на който в радиус от 1 км няма никакви лагери и рибари!!!В колата се оказа небезизвестния за всички рибари Петър Брадата от Велинград, един от най-големите бракониери на Велинград. Последвалото обаждане до РПУ -гр Батак нямаше никакъв ефект, понеже нямало доказателства, че мрежите били негови! Пълен абсурд! Оказа се,че форда с регистрация РА 1546 АН е бил собственост на друго лице от Велинград на име Румен, стар познайник на полиция и прокуратура! Явно бракониерите на язовира се чувстват абсолютно безнаказани и си правят каквото и както си искат!!!
14274577_1288703171154609_1771545660_o 14303705_1288702851154641_1154187538_o 14303879_1288703091154617_1639193629_o

14315987_1288703154487944_2025301702_o

А тази снимка е отпреди година… Само на нас ли ни се привиждат ЕДНАКВИ НОМЕРА?

12039212_1038502052848859_1123507427419481076_n
Ето и 2 видеа показващи за какъв размер мрежа става дума…

 

И така , да си кажем ИСТИНАТА в очите – тоз „младеж“  и всички останали боклуци са покровителствани от ИАРА ПАЗАРДЖИК и местен прокурор  и дори хванати вече няколко пъти чрез трикове и вратички в законите  биват освобождавани без никакви санкции…

Ето информация за едно от предишните залавяния на същата кола която се ползва само за бракониерство и отново никоя институция не си свърши работата…. 

А това дали ви е познато и  какви са наказанията?
ДО КОГА ДРУГАРИ в прокуратурата и съда пак ще ги прикривате?
Да попитаме какво стана след голямата акция на БАТАК пролетта където  бяха изловени със стотици килограми риба и мрежи в домовете си бракониерите , които всички знаем?
НИЩО и нищо няма да се случи докато местните контролни звена са оплетени като свински черва в КОРУПЦИЯ  и всеки държи другите с компромати и всички заедно КРАДАТ.
Време е да кажем СТИГА , но не само ще го кажем , но и първото действие на сдружението създадено от „Фронтът за борба с бракониерството на яз. Пясъчник“ ще е да събере и оформи всички материали за тези боклуци и техните покровители на държавна служба и да го внесе в прокуратурата и ако тя не си свърши работата да заведе дело срещу нея ако трябва и в Европейския съд.
И още нещо…
Г-н Любомиров (директор ИАРА Пазарджик) как точно след като извадиха колеги риболовци тази мрежа от Батак се сетихте ,че нощният риболов е забранен и лично вие с полицейски патрул писахте актове за нощен риболов вечерта след удара? Каква похвална активност , но да попитаме кога беше предишната ВИ акция на този язовир с лично участие? Или на вашите авери им пречат рибарите – същите тези , които подадоха сигнала и ни помагаха да обезвредим поредната мрежа?
Уверяваме ВИ ,че този път няма да спрем само до престъпното ВИ бездействие…..

Господа ръководители на ИАРА ( Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури)
Сладководният риболов в България е оставен на абсолютен произвол , управляван от корумпирани и компрометирани хора без никакво желание за работа ( има и изключения , но те са малко)
Риболовците в България почват да губят търпение и групите като тази на яз. Пясъчник  и яз. Копринка стават все по-организирани и все по нетърпеливи да ви потърсят сметка защо сте на такива позиции и с какво оправдавате заплатите си , които всички ние ПЛАЩАМЕ.
Отговорността за надигащото се рибарско недоволство е ВАША! Идва време разделно и или започвайте да работите , за тези които сте назначени да го правите или ще направим всичко възможно да напуснете топлите си държавни кресла.
ОБЕЩАНО!
Фронтът за борба с бракониерството – на всякъде и по всяко време. 

5 thoughts on “Поредната 1200 метра мрежа от яз. Батак

 1. Димитър Димитров

  РЕСПЕКТ, момчета! Искрено се кефя да чета подобни постове, припознавайки тая ситуация в много други региони, както е прекрасно известно. Примерът ви е заразителен и постепенно, маята се захваща и на други места. За съжаление отнема време, но ТОВА е правилният начин и, вярвам, скоро е времето критичната маса да се осъзнае по много други региони (дано все още я има тая критична маса)!
  Бъдете здрави!!!

 2. Петър Бъкличаров

  Браво на всички участници в акцията.Колегата Людмил от Пазарджик извади това лято 3 мрежи от яз.Батак.Всички знаете колко бързо може да се изкарат всички мрежи , на точно тези , от които зависи ги няма никакви.Един катер с една кука да завърти 2-3 язовира и сигурно няма да може излезе от мрежи.
  От ИАРА искали доказателства, че по-голямо от това има ли?
  Който иска да има риба в язовирите да се включим в тази кампания!
  Аз съм готов! Да се обяви телефон, за да се свързваме , когато е необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 9 =