Язовирски дребосъци

В началото на Август направих два излета на един язовир в търсене на костури. И двата излета се състояха надвечер. При първото ходене костурите ми убегнаха. Видях няколко дребосъка да гонят примамките ми, но нищо повече. За сметка на това имах два бонуса. Зарадвах им се много, защото видях, че все пак нещо е останало в гьола…..
Първият бонус бе маломерна бяла рибка, която клъвна в началото на излета на Mepps Aglia Decore AG/RGE №2:

Вторият бонус бе сом, който се хвана в самия край на излета на силикон Daiwa Tournament D’Fin в размер 7,6 см. и цвят Chartreuse монтиран на първи номер бяла кука, която е вградена в 5-6 грамова сферична оловна глава. Ударът бе доста навътре от брега и мноого силен, като се случи при повдигането на силикона от дъното. Направо „протече ток“ по бланката на лайтовия спининг. След засечката последва рън и взимане на аванс от няколко метра плетено влакно. По време на цялото вадене рибата се стремеше да се гмурне към дъното. След 3-4 минутни тя бе пред мен:

Доста добре се бе закачило сомчето:

След снимките го пуснах с пожелания да му порасне още по-голям мустака и му благодарих за тръпката и кефа, които ми достави:

На вторият излет ситуацията бе друга. Успях да провокирам костурите и дръпнах доста от тях, но със скромни размери 🙂 . Въпреки това, риболовът бе динамичен и ми достави голямо удоволствие. Всички костурчета излъгах на двете разцветки, които имам, на Pontoon 21 Crack Jack 48SP-SR, а на другите примамки дори не цъкнаха:

Ритмично, през 3-4 минутки имах удари и слука на костури, които след снимките си заминаваха обратно, за да им пораснат райетата:

И така, с добра слука, завърши и втория излет, като останах доволен от резултата!

Поздрави и доскоро 🙂 !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 + two =