Кампания за пролетно зарибяване с бяла риба на яз. Пясъчник 2017

Здравейте приятели и съмишленици!
Отново настъпи пролет и ето, че е време за традиционното пролетно зарибяване на язовир Пясъчник. Тази година плановете на сдружението ни (Олимпик 2002), са да зарибим язовира със зарибителен материал от бяла риба, като целта ни е да пуснем       20 000 рибки. Разбира се факторите, с които трябва да се съобразим са много и от разнообразно естество, но прогнозите ни са, че зарибяването ще се случи в края на май или началото на юни.
Искаме да припомни, че за последно зарибихме Пясъчник с бяла риба на 07.06.2015 година. Тогава пуснахме малко над 7000 бели рибки с размери от 8 до 10 см. Материали от тогавашната зарибителна акция можете да разгледате ТУК и ТУК. Ето и две видеа, които заснехме по време на разселването на рибките, което извършихме както от лодките, така и от брега.

Сега по същество.
Тази година, за да пуснем нарочените 20 000 бели рибки, ще са ни нужни още парични средства, тъй като наличните, с които разполагаме към момента, не са достатъчни да изпълним поставената цел. Вече около 4 години хиляди риболовци от различните краища на България се радват на силен риболов на шаран, бяла риба, каракуда, сом и костур на язовир Пясъчник. През по голямата част от годината, буквално „няма къде да падне карфица на земята“ от стотиците, ако не и хиляди биваци, които окупират бреговете на язовира, търсейки отмора и добра слука. Същото така сме свидетели и на неистовия интерес, от който са обзети и риболовците практикуващи риболов от лодка или каяк. Сами виждате, че има огромен резултат от положените ни усилия по опазването и зарибяването на Пясъчник. Най-важното, с което се гордеем е това, че ние го правим ДОБРОВОЛНО и не търсим никаква отплата и облага от всичко това. Искаме просто да има едно разкошно местенце край Пловдив, на което да отидем да разпуснем след работната седмица и да практикуваме успешно любимото си хоби – риболова!
Затова, според нас сега е редно да се обърнем към всеки един от вас, който се радва на работата, която вършим на язовира и ви приканваме да ни подкрепите финансово, кой с колкото парични средства може, за да достигнем до тези 20 000 малки сладурски бели рибки:

Сигурни сме, че измежду вас – хилядите риболовци, които посещават редовно язовир Пясъчник (всеки ден, всяка седмица, всеки месец), ще има хора, които ще ни помогнат в начинанието и ще ни подкрепят финансово със скромни или големи благотворителни суми. Сигурни сме, че язовира се посещава не само от хора, които са отишли там главно да влачат риба към фризерите си. Сами знаем колко е грозно един да зарибява, пази и чисти, а друг просто да лови, обезрибява и да замърсява бреговете с битовите си отпадъци (останали след супер якия риболов), без да даде своя принос за нещо благородно и градивно. Надяваме се, че отдавна у българина е изчезнал онзи пошъл „селски“, сметкаджийски и ментърджийски манталитет и че повечето от вас са отворени за добри дела и за….градивното.

Всеки от вас, който иска да пусне тази година своята бяла рибка в язовир Пясъчник, може да ни подкрепи финансово в това начинание, по един от следните начини:

1) Можете да изпратите сумата, която искате да дарите, по банков път на дарителската сметка на сдружението ни, която е изписана по-долу.

IBAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ Професионален клуб по спортен риболов „Олимпик 2002“
Основание: дарение / благотворителност.

2) Можете да ни подкрепите финансово, като закупите свидетелство за зарибяване, за определена от вас сума. Свидетелствата изглеждат ето така и са с печат и подпис от председателя на сдружение „Олимпик 2002“, като е отбелязано с отметка, че ще се зарибява с бяла риба:

Всеки дарител попълва собственоръчно и двете бланки, като едната остава за дарителя, а другата за сдружението. В бланката се попълват: дата, когато е направено дарението (най-отгоре до номера на свидетелството), двете имена на дарителя, от кой град е той и сумата, с цифри, която желае да дари за зарибяването.
Ако вземете вашето свидетелство за дарение от риболовен магазин или от друго сдружение, което е наш партньор в кампанията, то те ви дават едната бланка, а другата я предават на наш представител от сдружение „Олимпик 2002“ заедно с дарената от вас сума.
За сега, свидетелствата можете да намерите в:

гр. Пловдив
– риболовен магазин „Промикс“
– риболовен магазин „Риболовен Свят“;
– риболовен магазин „Риболовна Мания“;
– риболовен магазин „Видракс“ (ж.к. Тракия, бул. „Освобождение“ 39 – до Lidl и Декатлон. Комплекс Елит, магазин No 5);
– риболовен магазин „Маверик“- кв. Кършияка , ул. Брезовска 36;

гр. Пазарджик
– риболовен магазин „Макарата“;

гр. Карлово
– при сдружение „яз. Домлян“ – хората, отговарящи за свидетелствата са Иван Тривски и Тихомир Георгиев.

Разбира се, ако някой друг риболовен магазин или сдружение/клуб желае да се включи в кампанията, то нека се свърже с нас тук в блога, като остави коментар в публикацията или като ни пишете в НЕ на бракониерството в България.

По време на националния протест срещу бракониерството в България, състоял се на 22 април, шест човека изявиха желание да дарят парични средства за предстоящото зарибяване с бяла риба. Разбира се ние не ги подминахме и ето, че те бяха сред първите, които получиха от свидетелствата за дарение. Дарителите бяха: Николай Тодоров, Васил Цветков, Нено Киров, Иво Абрашев (всички от Пловдив), Ваня Димова (Казанлък) и Даниел Копринков – DJ Batata (Карлово).

Колеги риболовци,
очакваме вашата подкрепа и сме сигурни, че не сте безразлични към каузата и инициативата ни, наблюдавайки посещаемостта от риболовци на язовир Пясъчник!! Нека намерим нов дом за 20 000 бели рибки и опазим това, което имаме, защото вече знаем какво е да нямаме нищо!!
🙂

1 thought on “Кампания за пролетно зарибяване с бяла риба на яз. Пясъчник 2017

  1. Атанас

    Браво пичове пуснете във възможно най-голям брой магазини тези свидетества за да могат повече хора да се включат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven − 7 =