Поредната мрежа на яз. Пясъчник

Здравейте колеги риболовци.
Фронтът за борба с бракониерството на яз. Пясъчник зачести свойте проверки на язовира , който цял ден е пълен с рибари – лодки и дънари , силиконисти и плувкари неуморно търсят слуката и… я намират.
Но , за съжаление старите ни познати мрежарите не спират да се опитват да крадат от всички нас , но пак за съжаление, не много от нас искат да ги спрат. Много по-лесно е някой друг да я свърши , някой друг да рискува в тъмната нощ  и после да ходи и на работа , а опазената риба да се лови още на следващият ден 🙂 . Тези „другите “ докато не получат масова подкрепа от масата риболовци , който могат от 5 сутринта с челник да търсят бели риби на стената или да бият 200 км с колесара и лодката , те няма да се преборят с мрежарските боклуци.
За изминалите 50 дни доброволците имат извършени 25 проверки на язовира – като през ноща за мрежи , така и през деня за маломерна риба или прекомерен улов. Това е ЕДНА ПРОВЕРКА на всеки 2 ДНИ.
И въпреки това все още има „тарикати’ , които опитват да крадат риба с мрежи и в средата на миналата седмица – 16 -ти ноември патрулът ни засече отново две мрежи с обща дължина 500 м – а мрежата беше пълна със шарани и огромни каракуди.
За съжаление имаше и умряла риба – бяла риба малко над 2 килограма.

Мрежата беше престояла във водата само неповече от 2 часа… а вече имаше 50 килограма риба в нея.
Какво се случи с нея е ясно на всички 🙂

За съжаление още на следващата вечер някой местен селски тарикат реши да избива загубата и пак се натресе на наш патрул и отново си загуби мрежичката..

ДО КОГА ?

Скъпи колеги риболовци, колко още време ще си играем на криеница с тези дето ни развалят удоволствието от риболова?
Ние ви предлагаме да се присъедините към нас като станете членове на нашето сдружение и с това да станете част от промяната към едно бъдеще без бракониери!
В понеделник 27.11.2017 г ще обявим как можете да ни подкрепите като се присъедините към нас и да вземате дейно участие в борбата с бракониерите , взимането на решения за бъдещи действия, стартирането на инициативи за законови промени , организирането на зарибявания и почиствания на язовирите и още много други.
Подкрепете ни , елата в редиците ни и така докажете ,че найстина ви пука какво ще е бъдещето на язовирите и реките ни.
Повече подробности в началото на следващата седмица.
Наслука!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 + eighteen =