Живият силикон Fiiish Black Minnow – част 1

 

Силиконът, който промени изцяло усещането за риболов с меки примамки.

Иновациите в риболова в момента са толкова малко въпреки ,че всяка една компания претендира всеки един сезон ,че е променила едва ли не изцяло светът на риболова. Но, повечето промени опират до заигавка  с козметични промени във формата или цвета – това в силиконовите примамки става доста лесно и много фирми залагат на тази изпитана тактика – и тя носи успех. Но, нито една фирма не предложи завършено решение в силиконовия риболов – една изцяло готова примамка,  която да събере в себе си съвкупността на 3 -те компонента – „глава“ , „кука“ и „силиконово тяло“ , без който риболовът с меки примамки е немислим. И тук идва мястото на изключително иновативният силикон Fiiish , който предоставя на модерния спинингист перфектното съчетание на 3 -те компонента във вариации , който  покриват практически всички диапазони на силиконовия риболов – от почти хоризонталната проводка над тревите  до изследването на морските дълбини.
Какво пък е толкова иновативното на този силикон ще попитате ВИЕ?

Всеки докоснал се за първи път до силиконът на Fiiish е учуден от неговата мекота и пластичност съчетана с наглед стандартното оцветяване…  До тук нищо чак толкова странно – да му слагаме някаква глава и да го тестваме…
И тук идва иновацията , която дава нова насока на силиконовите монтажи – всяка от дължините има точно определени глави , с точно определена форма и тежест… Но това не е всичко – в зависимост от това  как ловим и на каква дълбочина търсим рибите захващането към главата е изместено от носа към задната и част.
Ловите в плитки и обрасли с трева участъци – за вас е главата Shallow , която е проектирана именно за хоризонтално и бързо водене. Искате глава която максимално бързо да свали вашият силикон на над 25 – 30 м и да използвате методът помпене от лодка – главата с наименование Deep отговаря напълно на това и придава съвсем различно поведение на силикона от която и да е друга глава.

fiiish-black-minnow-head

Не всеки размер притежава и от 4 -те вида глави , което идва да ни каже ,че разработчиците много ясно са очертали кой размер как може да се използва и къде.
Тук идва да споменем ,че Fiiish Black Minnow е в  цели 6 размера – от 7 до 20 см  , който странно са наименувани просто с номера…. Странностите приключват когато потърсите глава и кука за този номер и забележите ,че те също са маркирани със същото число. Хитро, а?
Така няма да се чудите кое с кое си пасва и коя глава за кой силикон е предназначена.
Добре, имаме 3 -те части – и какво чак толкова има иновативно в това – руснаците от много години използват чебурашка , кука и силикон?

Снимка 1 ( показва монтирането на главата към силикона)

montage-black-minnow-fiiish-12

На горната картинка в слайдове е показан уникалния монтаж на главата към силикона , за да се стигне до крайната цел –  силиконова рибка изгледаща точно като естествена такава без неестествено голяма или малка глава или опашка. Всичко този монтаж е насочено към максимално сходство с жива рибка и мога да кажа,че е постигнато до съвършенство.
До тук добре – имаме глава и тяло , но къде да забием куката? И как?
Съвършенството няма да е такова , ако не е изпипан всеки детайл и куката се вписва идеално в цялата концепция.

Снимка 2 ( закрепяне на куката към главата и тялото)

montage-black-minnow-fiiish-21

Нали помните  странната извивка в края на главата – на Снимка 2 – слайд B , при вече сложена глава към тялото е показано как се слага и куката. В интерес на истината първоначално монтажът и изглежда доста труден , но само след няколко монтирани  куки ще разберете колко интуитивно е всичко. И така… На картинка C куката е поставена ,но… изненада, та тя се движи свободно почти от единия край до другия на главата. Да, това е още едно от новостите в този невероятен монтаж – това ,че между главата и куката няма твърда връзка позволява на силиконът да извършва лъкатушеши движения без да се преобръща и накланя както е при шарнирният монтаж между чебурашка и кука и спомага още веднъж да се приближи като цяло до истински живата жертва на хищникa , който ние търсим.

И така свързахме 3 -те елемента , но куката просто си виси и сега ще изпонадучим силиконът докато намерим къде точно да излезне от него така ,че да не се накриви и сбръчка като другите ни монтажи , а с този дори прекалено мек силикон това си е равносилно на самоубииство…
Е, тук идва мястото на това наистина да докажем ,че има защо да наречем този монтаж перфектен…. Нали си спомняте ,че на всеки пакет с куки, глави и силикон имаше еднакво обозначение , което показваше ,че те са създадени един за друг?
На всеки един силикон в близо до опашката , погледнат през процепът отдолу се забелязва дупка (Снимка 2 картинка D) … да сигурно вече се досещате – точно там трябва да пробие силиконът точният размер кука , за да се получи перфектната сплав от глава , кука и силикон.
Следното видео показва стъпките чрез който да сглобите вашата нова силиконова страст.

И ето го крайният резултат – една перфектна силиконова примамка която не само изглежда като рибка , но и се движи като такава и най-важното за нас рибарите – лови всякакви хищници , на всякакви места…

Следва продължение….