Риболов в Гърция със спининг от брега

Здравейте ,
Публикуваме без съкращения или каквито и да е промени разказът на колегата
Росен Маринов за успешният риболов на него и компанията му на гръцкото море!

ОБОБЩЕНИЕ И РАВНОСМЕТКАТА или кои примамки се оказаха най-успешни в ръцете на трима ни – мен, Петър и Ники в края на Юни в бруталната жега.
В горещата супа уловихме общо:
7 лаврака , 8 баракуди, 2 ската, 1 маятико, 2 кокалита, 6 щири, груперчета и още някви кафяво черни риби по педя и 4 брутални късания, като едното е рофос, 3-те неизвестни.
25 уловени риби и 4 закачени, но извън възможностите ни, на нас или на такъма ни.
Обловихме от Игумница до Лефкада на различни места – скали, портове, бетони, плажове.
С изключение на 1 баракуда хваната вечерта, всичко друго се извади сутрин на разсъмване и макс 30 мин след изгрев. Маятикото беше по-късно след изгрева, но пак рано сутрин.
Първият извод: трябва да си с примамка във водата поне час преди изгрев, по тъмно, поне 20-30 мин преди да може да видиш каквото и да е без челник.
За да не подценявате изводите ми – тримата общо имахме у нас 10+ сопи и 500+ примамки, 350 от които воблери/попери и подобни, останалото силикони, пилкери и други 😊 и не се колебаехме да сменяме, да сменяме, и пак да сменяме, да правим различни проводки, да ходим всяка сутрин за по 4-5 часа и всяка вечер за по час-два и така 8 дни.
Преди тази почивка със семейства и деца, където риболова беше второстепенен си мислих, че Shimano Silent Assassin 140 e най-добрата универсална примамка, на нея сме хващали всичко и навсякъде, ако нямам информация за мястото – не бих се колебал да заложа по-голяма част от времето на тази примамка и продължавам да мисля така, само че вече има още една примамка която неизменно ще вкарвам в действие всеки път, а именно силиконите Фииш.
По-долу са снимките, но ето ви разпределението:
Безапелационния победител: Силикони Fiish, глава 25 гр, разнообразни цветове: 13 броя риби – 4 лаврака, 1 барака, 2 ската, 1 Маятико – да извадих го на силикон, снимката е със Sh SA, но го извадих със силикона, раздъвкан яко, не ставаше за снимка, 5-6 щири и други създания. 2 късания зверски: едното риба, която Ники тегли около 10 секунди, супер сгъната сопа 5-10 кила, накрая извади силикона отхапан като от зъби на човек, все едно длето го я дялкало(не е точно късане на линия, само на примамка). Петър го взе нещо силно, сгъна го, засвири аванс и се заби в дъното, от там не мръдна въпреки 10-15 минути борба, отваряне на шпули и други салтанати – очевиден групер. Скъса накрая.
Shimano Silent Assassin 140 Red Head – 1 лаврак, 3 баракуди, 1 късане зверско. Закачи и още 3 бараки, но ни се паднаха някви спортисти и се откачиха във въздуха докато правят пируети
Останалите 1 лаврак на Басдей 124, 1 лаврак на СавиджГиър 90мм, 4 баракуди съответно на Дуо флаър 125 и 175, Хераклес и ТакълХауз Фиид 125, двете кокалита на Има гън и Инчику, едно груперче на микро джиг на СавиджГиър.
1 зверско късане на Такъл Хаус Попер.
ИЗВОДА: Fiiish-a си е е*** м***** , не е като да не хвърляхме и други силикони, тоя силикон постоянно нещо го бие, фитки много, излиза нахапан, накъсан, от време на време лови, къса – екшъна е пълен. В 60-те минути сутрин от 5:20 до 6:20 когато беше актиността, когато закачиш фииша – я бойните викове, я псувните бяха неизменни. Екшън голям.
Воблерите: Няма да споменавам марки, но 3 от най-популярните с цени 40-50 лв навъртяха мноооого километри, ама много и нищо! То се вижда кои остават нехванали.
Светльо не знам това със силикона спининг ли е или не, таман прочетох правилата, но кефа е на макс 😊 Аз ще заприходя една кофа пък ако не е спининг, ще си го споделям сам 😊 Само бай Петър имаше, добре че изобилно беше купил, добре че ни почерпи докато не изпокъсаме и последния. Широко сърце има бай Петър!

Ето и снимките 🙂