Tailwalk Dageki S722M – универсалният боец

Здравейте колеги и приятели,

Трудно се пише безпристрастно за любимата си въдица , която вече 2 -ра година малтретирам без всякакъв свян. Но, е време да си кажа впечатленията за може би най-универсалното нещо което съм докосвал , за парите си 🙂
А, те никак не са много и смело мога да заявя ,че в този ценови клас трудно може да се намери нещо конкуриращо го.
Дължини и тестове дал господ , но аз ще представя моя фаворит , а именно моделът S722 M с дължина 2,20 м и тест по примамки 3.5 – 24 грама
Въдица като въдица , си казват повечето хора и ще са прави , но не и този път 🙂
Какво ме грабна още при първите тестове ?
Ами първо изключително стегнатата бланка , която в началото ми се стори ненужно хвърда и нереагираща на никакви тръскания или други магазинни приоми за тестване на въдица. И това чувствo безвъзвратно си замина когато поставих макара около 250 грама и заметнах Fiiish Black Minnow с 10 грама глава и… примамката отлетя към хоризонта и просто забрави да падне 🙂 Не , не съм скъсал при хвърлянето , просто кастингът на тази ЕКСТРА , ЕКСТРА ФАСТ въдица  надминава всякакви очаквания за далекобойност и точност на замятането. Тук е мястото да споменем ,че макар да не се препоръчва, въдицата може да се натоварва с примамки до около 30 грама при изхвърляне , а ако разграничим воблерите от силикона , то максимално съм я натоварвал и със 12 см силикон и 26 грама глава , което сумарно отива близко до 40 те грама , което си е 50 % отгоре.
За горната граница разбрахме , но как се справя с тези минималистични 3.5 грама?
Тук с много условности можем да кажем ,че е близко до написаното  , но имайки в предвид твърдостта си няма как да окачваме чудеса например с 3 грама глава и 3 см силиконче , но пък 3 см воблер тип кранк се усеща все едно ,че се изтегля на ръка. 🙂
Ако трябва да определим диапазони на комфорт и долна и горна граница ,то можем да приложим следната таблица.

       тип примамки         долна граница             комфорт              горна граница
Воблер „minnow“ 5 8-20 28 -30
Воблер „Crank“ 3 6-22 22-26
Въртяща блесна 4 6-18 22 – 36
Клатушка 6 8-26 30-35
повърхностни 6 8-20 24 -30
силикон 5 8-24 26- 35

Тези цифри са определени от близо две годишният ми опит с тази въдица като с нея съм риболовствал в 90 % от времето си прекарано на и до вода.
Друго което ми направи впечатление при първият ми досег с нея е късата дръжка , което за мен е изключително предимство при риболов както от брега така и от лодка , в моят случай с каяк. С дължина от едва 320 мм тази страхотна въдица ви оставя достатъчно работна дължина за един изключително комфортен риболов на всякакъв вид хищници и ето тук идва универсалността и.  С нея може да си цъкате костурчета и да сте сигурни ,че ако ви удари баба щука или голяма бяла риба ще сте подготвени. Можете да ловите кефали по река и да знаете ,че може да се сборите и с голям распер или среден сом 🙂
А,  усещането от борбата е истинското предимство на тази въдица и няма как да се пресъздаде с думи. Хванал съм десетки риби от почти всички видове хищници обитаващи нашите геогравски ширини с тази въдица и удоволствието да се хване дори 300 грамова рибка е страхотно. Тази бланка предава толкова добре борбата на рибата ,че ни се иска тя да е колкото се може по-дълга.
Сега за риболовът с нея.
Аз още след първият ми риболов от брега на силикон преди близо година и половина се влюбих в нея и тя стана мое основно универсално оръжие.
След като я дадох за тест на един приятел каякар при риболов на бели риби и след като хвана две  на бързо , той отказа да ми я върне до края на излета и само след броени дни се сдоби с такава и тя вече е неговата основна въдица.
Друг колега се сдоби отново с такава и след инциден при , който въдицата полегна на 19 м дълбочина на дъното на язовира отново си взе такава – просто тази пръчка води до пристрастяване 🙂
Мога да дам още стотици примери , но нищо не може да се сравни с това сами да усетите страхотните качества на тази изключителна пръчка , която ще промени из основи усещането ви за риболова.
Аз с нея преборих най-големият си трофей до момента – прекрасна бяла риба с тегло малко под 6 килограма – пръчката се представи страхотно и ми остави незабравим спомен от борбата.

Ако търсите нещо близко до универсалната пръчка на страхотна цена – то това е вашата пръчка.
Дори прародителите ни мислят така 🙂

 

 

 

One thought on “Tailwalk Dageki S722M – универсалният боец

  1. Kiril

    Imam vupros,glavno lovq na reka Dunav,i sum pred ogromna dilema dali da si zakupq S722M ili s802m ,spored vas tezi 20 sm otgore tvurde mnogo li vliaqt na na komforta kakto i po tejkiq gramaj suotvetno na makarata i t.n ?

Коментарите са забранени.