яз.Пясъчник – проверки преди Никулден

Здравейте приятели и колеги риболовци,

Честит празник на всички съвестни колеги и риболовци.
След като в дъждовната нощ на 26.11.2015 година наглите бракониери загубиха мрежите си с дължина 1500 м ,  организацията по опазването на яз.Пясъчник продължи да претърсва водите на язовира и за времето от 27.10 до 6.12.2015 г бяха извършени редица проверки през тъмната част на денонощието с цел превенция  на напускането на риби от водите на язовира и пласирането им по села и градове.

Благодарим на колегите , които ни помогнаха и се включиха за първи път в тези нощни проверки било то с лодки или жива сила на брега и това внася ново спокойствие за успешен край на всяка нощна проверка.  През всичките нощи водоемът беше щателно претърсван и молим колегите , които си оставят въдиците във водата през нощта да знаят ,че търсенето на мрежи включва влачене на огромни котви и доста често се случва да закачим и въдици. МОЛЯ ви, изваждайте си въдиците от водата през нощта едно ,че нощният риболов е ЗАБРАНЕН , а и вие няма да оставате без влакно или въдица ( недай си боже). Тези всички мероприятия ги правим ,за да опазим рибата която ВИЕ (шаранджиите най-вече) ловите и поне с това ни помогнете.

И така… радостни сме да отбележим ,че мрежи в язовирът не бяха намерени въпреки щателните ни проверки , което само може да ни радва.

Ето малко снимки от проведените акции , някои от тях проведени в екстремни условия на бурни ветрове.

Организацията се разраства , но ни  се иска да получим още по-голяма подкрепа от риболовците от Пловдив и региона и да превърнем яз. Пясъчник в най-добрият риболовен обект в България с трофейни шарани , амури, сомове и бели риби.
Само ЗАЕДНО можем да го постигнем и ако всеки от вас даде малък принос , то после той ще му се отплати в десетки прекрасни часове риболов , което е БЕЗЦЕННО.

На господата бракониери , които решиха на една от проверките  да показват мускули и позорно избягаха при вида на 2 -рата кола ( а имаше и още 2 на близо) искаме да кажем ,че в момента сме над 50 човека редовни и близо още толкова , които ще ни помогнат ако се наложи , без да броим институциите , полицията и жандармерията , които са уведомени за това което правим и… Ами предлагаме ВИ да се откажете с МИР, защото ние нито ще се откажем , нито ще отстъпим и крачка назад от това което сме решили да направим и никакви опити за сплашване няма да ни подействат , напротив – сплотяват организацията и увеличават нейният състав и и решимостта и убедеността и  че това което прави е правилно и необходимо в този момент на безвластие и беззаконие.
Съвсем скоро предстоят изненади , които ще прехвърлят тази организация в съвсем друга орбита и се надяваме тя да обхване и други язовири в страната с едно мощно обединение на ИСТИНСКИТЕ рибари – тези които милеят за рибата и искат тя да бъде обект на спорт и почивка.

Поздрави и до нови срещи на вода , покрай нея или на маса.
Фронтът за борба с бракониерите на яз. Пясъчник.