DUO Next Blue Whoopee – играчка за напреднали

Когато японците създадът нещо , те имат точната идея къде , как и за какво да се ползва и за това създават много и все различни като характеристики и поведение примамки и всички изпипани до съвършенство. Е, някой от тях са толкова специфични ,че трудно намират широко приложение , но за масова употреба има тонове еднакви примамки…
Е, DUO Next Blue Whoopee е всичко друго , но не и стандартна примамка и неговата специфика е за риболов където почти нищо друго не може да изкара рибата от нейното местообитание.  Не вярвате?
Погледнете следващото видео и ще продължим.


Оглеждайки за първоначално тази примамка ще забележим 2 неща , които едва ли присъстват във вашата кутия , а именно голямата „зурла“ и перката в края на примамката…
4525918071219_zpspxmf5lwn

Точно тези 2 неща обуславят в пълна степен странностите и същевременно многото възможности за риболов с това иновативно творение….
Може да го използвате като попер с единични резки подръпвания…
Може да го използвате като уолкър със стандартното водене за този вид примамка…
Може да го използвате като комбинация от горните 2 и да създадете невероятен шум 🙂
Може да го използвате като  кроулер като бързо го прибирате към себе си…
Може да го използвате … ами като всичко което ви идва на ум за една повърхностна примамка…
Но, къде е уловката, къде е различното освен муцуната и опашката…
Погледнете сега специфичните куки без конта и това как са монтирани 🙂
Те са 2 -ни куки, обърнати на горе и практически се плъзгат по всякакви водни препятствия, треви и всякакви други треволяци, в който обаче се крият и най-големите риби спокойни  ,че никой не може да ги изкара от там.
И както знаем, японците премислят всичко и за това куките са без контри , за да може всякакви водна разстителност която поради една или друга причини сте закачили лесно да се освободите от нея само с едно тръсване на пръчката и да продължите своята проводка.
Да,  DUO Next Blue Whoopee проектирана почти изцяло за риболов във и върху всякакви неща обгръщащи  плитките ни щукарски водоеми през лятото и по някога е единственото нещо което би могло да облавя прозорци свободна вода в обширен водоем покрит с водна леща. Просто хвърляте върху самата леща и започвате проводка без страх да я  закачите и да се налага да хвърляте отново и достигайки свободният прозорец вода да очаквате удара на спокойната ,че не може да я достигне нищо риба.
Ако там я няма продължавате към следващият свободен от водорасли прозорец без да се налага да хвърляте отново и то точно в самият прозорец. Предимството и е също в това ,че практически облавяте целият свободен периметър появявайки се от нищото без плясъка на падаща 20 грамова примамка. А по някога водораслите оживяват и следва зрелищен скок и вашето DUO Next Blue Whoopee  излита в орбита заедно с побеснялата риба.
Откритите куки също ви дават страхотно предимство пред всякакви незацепващи монтажи , който първо не могат да докарат толкова различни звуци , при удар много често рибата не се закача добре поради скритите в тялото на примамката куки, което тук е елиминирано много елегантно чрез монтажа на 2 -ните куки без контри.
Това ,че работи в силно затревени водоеми въобще не означава ,че не трябва да търсите дядо сом по реките на чисти места със слабо течение. Звуците , който издава тази примамка биха изкарали извън нерви и най-заспалата риба , а това ,че нашите малко на брой големи риби са виждали какви ли не примамки означава ,че имате голям шанс да ги изненадате с нещо различно и да си вкарате страхотна доза адреналин с удар на сом на повърхността.
При моите тестове с  DUO Next Blue Whoopee успях да хвана няколко щуки като риболовът с него носи невероятно удоволствие на места който другите рибари подминават.
Ето реално видео с една от хванатите щуки на тази примамка.

В заключение мога да кажа, че DUO Next Blue Whoopee е една иновативна примамка с много възможности , която дава в ръцете на спинингистите нови хоризонти за риболов на места , който много години са пропускали или не са облавяли пълноценно.
Пробвайте я и съм сигурен ,че няма да съжалявате.

Поздрави и наслука.

2 thoughts on “DUO Next Blue Whoopee – играчка за напреднали

  1. Вальо Нисана

    Интересен.А куките без контра и обърнати нагоре не са ли причина за много гелета?Гледам адаша добре се справя 🙂

  2. valio danailov

    Ами на повърността по принцип има доста пропуски , но най-вече поради не уцелване на примамката. Куките са прекалено здрави и много остри и би трябвало да няма проблем с откачане на риба. За няколкото риби , които съм хванал – нямах откачане 🙂

Коментарите са забранени.