Февруарски проверки на яз. Пясъчник

Здравейте приятели,

Това ,че няма информация последно време за яз. Пясъчник ( освен прекрасните риболовни излети) въобще не означава ,че проверките са спряли или пък натискът над гадовете е отслабнал. Да, радостно е ,че въпреки зачестилите проверки – мрежи не са открити  както от нас доброволците , така и от инспекторите на ИАРА , които ходят много често и патрулират както по суша така и по вода.
Но ,не само това са добрите новини….
При проверките срещаме все повече хора , които знаят за инициативите ни  и те самите съблюдават за спазването на закона , правят забележки на недобросъвестните колеги и дори влизат в спор с „рибари“ прибиращи маломерни рибки. А, риба има за всички и таз годишните бели рибки близки до нормата , ви даваме дума ,че другата година ще са пак там и ще ви донесат удвоени емоции. Тогава си вземете по 1 риба за консумация вечерта , а останалата ще ви чака във водата.
Да , вече има лагери на яз. Пясъчник , които посрещат нашите проверки с радост и за нас е огромно удоволствие да срещаме подобни хора по бреговете на язовира – хора , които си събират боклука , който си говорят не колко риба са хванали ,а  колко са пуснали обратно. Оставяме снимките да говорят… Ние продължаваме и се надяваме хубавите хора , които посещават любимия ни язовир да се умножават всеки изминал ден и да помагат в борбата ни с бракониерството и месарството. Тази борба е на всички ни и плодовете от нея ще останат за всички.

20160217_205803 20160217_205834 20160217_223332 20160217_230403

На последната снимка се вижда и чувалът за боклук , който всеки колега трябва да има , за да може да си изхвърли отпадъците….
И така, проверките продължават , а опазените рибки започват да мислят за размножаване. Нека всеки , които хване хайверна риба от тук до забраната, да се замисли дали не е по-добре да я пусне обратно, за да може другата година да  лови в пъти повече риби.
Поздрави и наслука

Фронтът за борба с бракониерството на яз. Пясъчник.