Неделни 20- градусови занимания с „влюбени“ рибки !

В денят на влюбените и почитателите на виното (а аз съм един от тях) отново посетихме яз. Пясъчник
Времето бе перфектно, рибките – много и активни -движейки се в слоевете между 12 и 14м., а температурата на водата сутринта тръгна от 5 градуса и стигна 8,5 в края на деня. Явно това бе причината пасажите да се насочват и движат към по-топлите и плитки учасъци на язовира.
Първата ми рибка за деня бе костур , който след момента на засичане и вадене на повърхността повърна около 8 см бяла рибка.

CAMERA

BURG2Скоро, такъв излет не бяхме имали – реализирахме много рибки , макар  повечето им удари да бяха чрез натискане на примамката с глава или тяло.

CAMERA

CAMERAНай -работещ силикон при мен се оказа оранжевата Аваруна , като след удар на 3-инчовата , сложих голяма 4,5 инча- на която също изкарах няколко рибки.

CAMERA

CAMERA

CAMERACAMERACAMERACAMERACAMERACAMERACAMERAНакрая на деня – равносметката ми бе -7 бели рибки, всички до една под нормата и 4 костура, като отделно имахме много гелета и откачени риби. Вальо също хвана доста риби, които бяха с подобни размери . Към три часа , към нас се присъедини колегата Видьо и за оставащите два часа, успя да се разпише също с 4 рибки. Пуснахме си ги всички обратно да си плуват на воля, за да растат и ни радват в бъдеще.
CAMERA
Небето бе обсипано с облаци , които при залез изглеждаха още по-красиви .
CAMERA
CAMERAИ едно кратко видео от този прекрасен ден-

Прекарахме на вода още един незабравим ден!