Зарибяване на яз. Малко Шарково с амур и сом

Изключително сме радостни да предоставим информацията , че един прекрасен язовир като  Малко Шарково вече има своето гражданско сдружение , което го зарибява и опазва и вече има цели 2 зарибявания зад гърба си подкрепени от хора от областта , както и от много други места по света. Ето какво ни изпрати Митко , който е един от хората „виновни“ да се случи всичко това.

Здравейте,
Ние сме една шепа хора, които най-искрено и абсолютно безкористно обичаме яз. Малко Шарково, но по един или друг начин животът ни е запилял по различни краища на света. Миналата пролет на една среща с Жоро (Топлия) обсъдихме идеята да направим една инициатива за набиране на средства. Пуснах тема в шаранския форум, където тотално ме отказаха, имаше и лични нападки и какво ли не (от тоя момент му ударих чертата!), пуснах и тема в нарибата (https://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=90072). Отзивът не беше впечатляващ, но все пак в рамките на година успяхме да съберем средства за 3000 амурчета педарки. Благодарение на местни рибовъди, както и на собствениците на Видракс (които, след като научиха за инициативата, се включиха активно) се вдигна доста шум около акцията и след зарибяването с амурчета дойдоха дарения за зарибяване и със сомчета.
И на 16.05 се случи и зарибяването със близо 1000 сомчета – изцяло закупени със доброволни дарения , а много от тях бяха и подарък от местно рибовъдно стопанство.

036787451 036787457 036787472 036787483

Кутии за доброволни дарения за зарибяване има във почти всички рибарки магазини в Ямбол – всели лев се превръща в рибки , които ще ви донесат незабравими емоции за в бъдеще.
Съвсем скоро ще бъде отворена отново сметката за набиране на средства , а ако сте от региона на Ямбол и искате да се включите в опазването на язовира на доброволни начала по примерът на колегите от яз. Пясъчник , Копринка, Сопот и други , то можете да оставите ваши координати , за да ви свържем с хората заели се с това неблагодарно дело.
Още веднъж изказваме огромният си респект към тези хора и се надяваме на вашата подкрепа като риболовци. Само от нас зависи да направим водоемите ни по-добро място за отдих и риболов.
поздрави и на слука на всички колеги!