Поредната мрежа от яз. Пясъчник

Здравейте колеги и приятели,

Както знаем проблемът на давещият се , е проблем само и единствено на самия него в това число проблемите с бракониерството са пряко отражение на всичко което става в милата ни родина и ако не си помогнем ние и не обединим усилия в справянето си с 20 тина селски бека тормозещи любимите ни места за риболов , то си заслужаваме разходките на вода и валатите . Все още не мога да проумея как вече 2 месеца има по 400 и повече коли на яз. Въча  всеки ден дето бурканизират изпуснатите от садките 90 тона пъстърва ,  а като стане дума за почистване , пазене и зарибяване няма никой… А, ние рибарите сме над 200 хиляди и можем да променим всичко към по-добро, но май си искаме беззаконието и  анархията , а това ние като група занимаваща се с опазването на яз. Пясъчник няма как да променим , а само можем да покажем ,че има и друг начин и сме много радостни да видим последователите си на всички по-големи язовири в страната. МОЛИМ ВИ, подкрепяйте местните момчета заели се с това дело и ако е възможно (а няма невъзможни неща) подкрепете ги с участие или финансово и риболовните ви зилети ще са различни , както са различни за всеки посетил яз. Пясъчник. Но, стига толкова лирически отклонения – нека да преминем към сухата статискика от изминалите 10 дни.
1 .03  – 500 метра мрежа  – 2 бели , 2 шарана и десетки каракуди
03.03 – 500 метра мрежа – много каракуда
04.03 – 300 метра мрежа – няколко шарана и един сом към 15 кг
07.03 – 800 метра мрежа  + една бракониерска лодка – освободени към 50 кг каракуда и няколко шарана.
За протокола – само за 7 дни над 2 км мрежи и една лодка.
И така колеги , сега си представете тези пособия да бяха постоянно във водата , всяка вечер , а през забраната и денонощно…. Това са тонове риба открадната от всички нас – до кога ще позволяваме това?
Тук е мястото да изкажем специални благодарности на целият екип на ИАРА Пловдив и техният началник г-н Копчев , че вършат страхотна работа и съвместната ни работа с тях дава страхотни резултати.
Сега се насладете на поредните снимки и видеа от последната съвместна проверка на ИАРА Пловдив и Фронтът за борба с бракониерството на яз.Пясъчник.

Тук почистваме мрежите от риба и я връщаме обратно във язовира.

И после отново се постоплихме на лагерния огън.

Борбата продължава , а съвместно с това започваме поредната акция по събиране на пари за зарибяване.
Фронтът за борба с бракониерството на яз. Пясъчник