Зарибавяне на яз. Пясъчник с 600 000 личинки толстолоб – част 1

Posts in this series
  1. Зарибавяне на яз. Пясъчник с 600 000 личинки толстолоб - част 1
  2. Зарибавяне на яз. Пясъчник с 600 000 личинки толстолоб – част 2

Здравейте приятели!

Малко тихомълком премина поредното зарибяване на яз. Пясъчник – този път с личинки от вида толстолоб, но в суматохата по създаването на сдружението и други мероприятия сякаш не ни остана време за много пищна организация, а и материалът беше супер фин като се има в предивид ,че става дума за личники , които от своя страна изискват много грижи и специална процедура по тяхното пускане.
Супер доволни сме да отбележим, че всичко премина по план над 600 000 броя вече плуват във водите на яз. Пясъчник и се надяваме това да помогне за филтриране на водата и увеличаване на кислородното и съдържание с цел запазване на новоизлюпените милиони рибки всяка пролет, което надхвърля и най-смелите мечти за зарибяване.
Всичко започна със съвместната инициатива на „Не на Бракониерството в България“  и фирма „Филстар“ (продажба на благотворителни календари), която завърши с небивал успех.
За съжаление от излюпването на рибките, до тяхното пренасяне и пускане нямахме никакво време за планиране на мащабно мероприятие и за това малко на бързо успяхме да създадем организация заедно с Института по рибарство и с 2 лодки рибките бяха разселени на 2 различни места в язовира, като в следващите дни наши лодки ще подхранват рибките със специално подготвена храна с цел бързото им израстване и укрепване.
Благодарим Ви за подкрепата и съвсем скоро ще публикуваме пълен списък са дарителите както и пълна документация за похарчените пари.
Нека следващите видео и снимкови доказателства Ви пренесат поне за малко на мястото на събитието 🙂

fish1 fish2 fish3 fish4

IMG_20160610_154132 IMG_20160610_161413 IMG_20160610_161437 IMG_20160610_163657

И едно прочувствено видео от администратора на страницата – дано хората се замислят поне малко за кого ги правим всичките тези неща и как да се отнасят с бъдещото рибно поколение.

Във втората част от материала ще публикуваме документите, пълния отчет, пълен списък с дарителите, както и бъдещите планове на сдружението под чието име хората, които се грижат за яз. Пясъчник са известни под името „Фронтът за борба с бракониерите на яз. Пясъчник“.

Поздрави!