Отново за кефали

Здравейте приятели на спининговия риболов!
След като си намерих „моето местенце“, последваха още няколко кратки риболова, но през делника. Сега ще ви представя два от тях.
Първият се състоя в последния ден на месец Юни. Работният ми ден вече бе приключил отдавна и надвечер към 20 часа отново бях на реката. За краткия си излет успях да хвана няколко кефала, като имах и допълнително гелета. Отначало риболовът не потръгна добре. След 30 минути безпредметно въртяне, заложих на Salmo Hornet 4S цвят HP и удара не закъсня!

Рибата се бе закачила много лошо за коремната тройка на Хорнет-а и трябваше да действам бързо, без излишни снимки. Внимателно я откачих с кохера, за да не й избода окото. Преди пускането й тя изскочи от ръката ми, но все пак ето и момента, при който й пожелах отново да се видим скоро:

Последваха няколко удара и откачания, но Хорнет-а отново залови добър кефал:

Излетът завърших с две кефалчета уловени на Pontoon 21 – Mojarrilla 40F-SR, цвят 970, като само едното снимах:

Вторият риболов се състоя седмица по-късно.  Вече бе настъпил месец Юли, а кефалския риболов тъкмо вече бе в разгара си. Този път бях много рано сутринта на реката. Броени часове оставаха до началото на работния ден и какво по-хубаво от това да ги прекарам на реката вместо в леглото!?! 😀
Отново налице беше много плах старт – едно-две побутвания през първия половин час. Преместих се малко по-надолу от любимото вирче. Реших да сложа Pontoon 21 Crack Jack 48SP-SR, цвят 154 Metallic HG Wakasagi OB в търсене на костури и сметнах, че туичейки Крак Джак-а, все ще примамя някой. След третото провеждане както си туичех, по време на паузата, усетих много мощен и плътен удар и моментално засякох. Рибата се оказа доста борбена и в един момент наистина реших, че съм уловил сериозен костур, но накрая се оказа, че бъркам мноооого! 😀

Рибата се оказа страхотен кефал, който на дължина бе около 40-41 сантиметра:

За първи път ми се случва да излъжа кефал с туичингова проводка на воблер суспендер! Снимах си рибата и не можех да повярвам, че съм успял да я примамя с тази техника. 😀 Удоволствието от слуката бе на максимум!

Пуснах кефала с пожелания скоро отново да се сборим:

След мелето с големия кяфал, се върнах на първоначалното местенце откъде бях започнал риболова. Заложих на едно много интересно и ново воблерче за мен на Sea Buzz River Shad MR 40F, цвят 098 – HB, за което бях чел преди известно време в тази публикация: „Първи впечатления за River Shad на SeaBuzz от Павлин Вълев“. Въпросното воблерче, в тази му разцветка 098 – HB, го бях взел с идеята за „Морски експерименти в Гърция“ и евентуално за риболов в нашите сладководни водоеми. Не след дълго Ривър Шад-а ме ощастливи с този кефал:

Направих му няколко добри кадъра и го върнах обратно във водата:

Към 8 часа сутринта риболовът приключи с този бандит, който се излъга на Pontoon 21 – Mojarrilla 40F-SR, цвят 900 (Mojarilla Power!):

Въпреки, че риболовът бе кратък, се заредих положително и бях готов да посрещна работния ден, който започваше само след един час! 🙂 От мен наслука на всички и до следващия път!
Spinning forever, work and sleep whenever!