В търсене на пролетния кефал

Здравейте приятели.След поредицата от мрачни,дъждовни,ветровити дни над Габрово днес слънцето макар и за кратко успя да огрее.Разполагах със свободно време следобед и без да му мисля много грабнах апарата,спининга,подкарах си колелцето и не след дълго бях на реката.

DSC_0013Но за жалост не всичко бе както трябва.Местата които исках да обловя реката течеше бозава.Започна се каст след каст и въртележка на примамки и смяна на места.

DSC_0012Движех се нагоре по течението.За миг се зарадвах когато видях че Янтра е бистра,а замътването идва  от нейн приток,но дори и в чисти води рибките тотално отказваха да вземат.

 

DSC_0004 as Smart Object-1

С напредването на времето смених дестинацията и отидох на яз.СинкевицаDSC_0038 as Smart Object-1

В последните години се забелязва голям спад на кефалската популация но все още плува някой друг такъв.Тук се чувствах и по-добре.Водата бе кристално бистра,градския шум липсва очудващо и хора няма,а птичките пеят пролетни песни.

DSC_0026 as Smart Object-1

След 20-тина минути замятания без резултата вързах едно флорокарбоново поводче и резултата не закъсня.Основно лових с много бавни проводки и от време на време туичвах с кратки паузи  и точно тогава малкоо  ю-зурце бе отнесено от люспест хубавец.

DSC_0033 as Smart Object-1

Снимка и хоп,там където му е мястото.

DSC_0034 as Smart Object-1

В следващите проводки имах единични прилопвания,също така две малки щуклета миналогодишна реколата се опитаха да ми захапят воблерчето пред мен но явно китката ми е по-бърза от тях.Слънцето се скри,духна ветрец и рибките изчезнаха.Понастоявах още час но без успех.

И така,който търси намира.Успех и наслука !